Категорија: Убавина и здравје

New Nutritionism

  • Скопје
  • (02) 6 141 691

20% попустсо
Еду Карта

со Еду Карта

И јас сакам Еду Карта :)
  • Македонија Луј Пастер бр. 5

  • New Nutritionism

Опис на компанијата

Здравата, природна и урамнотежена исхрана е услов за добро здравје и виталност. "Да се јаде здраво значи само да се јаде овошје, зеленчук и месо произведени со минимално интервенирање во нивното одгледување. Денешното производство на храна е толку вештачко, што сето тоа станува премногу штетно за нашето здравје"- велат нутриционистите Билјана и Зорица од New Nutritionism

Здравата исхрана подразбира внесување на балансирано количество на протеини, јаглени хидрати, масти, витамини и минерали. Здравата исхрана се базира на внесување на поголеми количини на протеини и јагленохидрати, а помалку масти. Во исхраната посебно е важен внесот на витамини и минерали, кои ги има најмногу во свежото овошје и зеленчук.

Со здрава исхрана, како и со редовна физичка активност, се овозможува зачувување на здравјето, а се намалува и вишокот на телесна тежина, која е исто така важен фактор на ризик за повеќе малигни заболувања


Доколку сакате да тим на нутриционисти се погрижи за вашето здравје со совети, режим на исхрана посетете го овој нутриционистички клуб и запознајте се со начните на здравата исхрана.

Со Еду Картица добивате попуст од 10 %